Nieuws

Aandacht voor jonge mantelzorgers

Tijdens de Week van de jonge mantelzorger heeft Steunpunt Mantelzorg Brabantse Wal op verschillende manieren aandacht besteed aan de er- en herkenning van jonge mantelzorgers. Zo zijn er op vmbo-school De Steenspil interactieve gastlessen gegeven aan alle tweedejaars leerlingen over het thema jonge mantelzorgers. Daarnaast is er een magazine onthuld speciaal voor deze doelgroep.

Maureen Jacobs, een van de medewerkers van Steunpunt Mantelzorg Brabantse Wal, heeft deze ontwikkeld. Alle jonge mantelzorgers, die bekend zijn bij de steunpunten van de Brabantse Wal hebben het speciale magazine op de deurmat gekregen. Ook alle leerlingen, die tijdens de gastles aanwezig waren, hebben deze ontvangen.

Er- en herkenning jonge mantelzorgers

Naast de aandacht voor er- en herkenning zijn de jonge mantelzorgers in het zonnetje gezet. Voor de jonge mantelzorgers tot 12 jaar vond een speurtocht plaats in het bos met verschillende vragen, spellen en opdrachten. De jonge mantelzorgers van 12 jaar en ouder zijn het avontuur aangegaan door de hoogte op te zoeken in het Klimbos van de Brabantse Wal.

In deze video van ZuidWest TV ziet u meer over het magazine en de gastlessen op De Steenspil.

Stel uw vraag