Nieuws

Activiteiten voor jonge mantelzorgers

Een jonge mantelzorger is iemand jonger dan 24 jaar, die opgroeit met een zieke ouder, broer, zus, of met een zieke opa en oma, die in de directe omgeving van het gezin woont en zorg nodig heeft. Er kan sprake zijn van een lichamelijke ziekte of handicap, een psychische ziekte of verslavingsproblematiek. Jonge mantelzorgers zorgen niet alleen, maar maken zich ook vaak zorgen. Het laat je niet los.

De mantelzorgsteunpunten op de Brabantse Wal organiseren leuke, gezellige activiteiten voor deze jongeren. Mogelijk kunnen ze op deze momenten even kind zijn en los komen van de zorgen bij hen thuis. Voorbeelden hiervan zijn kookworkshops en outdooractiviteiten bij In4outdoor in Nieuw Vossemeer. Je moet je hiervoor wel van tevoren aanmelden via mantelzorg-stb@wijzijntraversegroep.nl of telefoon: 0167 - 750 850 / whatsapp: 06 - 36 11 08 98.
 
Daarnaast geven we workshops op scholen, zodat er meer aandacht komt voor de jonge mantelzorger en wat dit dan precies inhoudt. Op die manier kunnen jongeren en leraren zelf ook nagaan of iemand in hun directe omgeving een superkid is.

Ga je mee?

Ben je of ken je een jonge mantelzorger en heb je zin om met ons mee te gaan? Meld je aan, met toestemming van je ouders, bij het mantelzorg steunpunt van WijZijn Steenbergen. Hier kun je ook terecht met al je vragen en om je aan te melden als jonge mantelzorger. Dan krijg je steeds bericht als er weer een leuke activiteit wordt georganiseerd.

Aanmelden

Bergen op Zoom: 06 - 57 06 28 48 of aanmelden@mantelzorgboz.nl
Steenbergen: 0167 - 750 850 of mantelzorg-stb@wijzijntraversegroep.nl
Woensdrecht: 0164 - 67 20 49 of info@bwiwoensdrecht.nl

Stel uw vraag