Nieuws

Buurtbemiddeling Woensdrecht helpt bewoner burenoverlast met elkaar op te lossen

Nu de temperatuur weer regelmatig boven de 20 graden stijgt beginnen mensen weer steeds meer buiten te leven. Hiermee neemt ook de burenoverlast weer toe. Denk bijvoorbeeld aan rook van de barbecue, luid buiten telefoneren, harde muziek, ronkende motoren of klusgeluiden. Dit kan het genieten van het buitenleven in de tuin goed verpesten. Zonde, want veel van dit soort burenproblemen kunnen goed samen opgelost worden met een luisterend oor van buitenaf.

Hiervoor zijn in de gemeente Woensdrecht buurtbemiddelaars beschikbaar. Sinds de start van dit initiatief op 1 januari 2019 hebben maar liefst 16 bewoners zich gemeld voor ondersteuning. De 13 buurtbemiddelaars (allen inwoners van gemeente Woensdrecht) hebben in samenwerking met ervaren bemiddelaars uit de regio inmiddels de nodige ervaring op gedaan. In maar liefst de driekwart van de gevallen was buurtbemiddeling Woensdrecht succesvol, dit komt overeen met regionale cijfers. De buurtbemiddelaar zien er naar uit om meer bewoners te ondersteunen burenoverlast en burenproblemen op te lossen.

Hulp van Buurtbemiddeling nodig?

Buurtbemiddeling kan via WijZijn Woensdrecht kosteloos (en vrijblijvend) worden ingeschakeld. De buurtbemiddelaars doen dit werk op vrijwillige basis en kiezen geen partij. Om neutraal te kunnen zijn is het belangrijk dat zij bewoners niet kennen. Daarom bemiddelen zij niet in hun eigen dorp of buurt. De bemiddelaars nemen echt de tijd om naar uw verhaal te luisteren en op te helderen waar het echt om gaat. Soms is dit al genoeg om zelf oplossingen te vinden met uw buren. Is er meer ondersteuning nodig dan helpen zij u hierbij, bijvoorbeeld door het organiseren en begeleiden van een gezamenlijk gesprek. Ook als u alleen op zoek bent naar tips of advies wat u zelf kan doen aan burenergenissen denkt buurtbemiddeling graag met u mee. Het is de missie van Buurtbemiddeling om bewoners op weg te helpen naar een oplossing voor burenoverlast, zodat zij weer rustig, ontspannen en met plezier in hun buurt kunnen wonen.

Informatie en contact

Wilt u hulp of advies van buurtbemiddeling? Of wilt u vrijwillig buurtbemiddelaar worden? Neem dan contact op met de coördinator Pascal Vos. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06- 36124933 of per e-mail: buurtbemiddelingwoensdrecht@wijzijntraversegroep.nl.

Stel uw vraag