Nieuws

Dag van de Positieve Gezondheid brengt medewerkers samen

Binnen elke organisatie is het van belang om aandacht te hebben voor de gezondheid van medewerkers. Zeker ook binnen een welzijnsorganisatie waarbij het werk soms veel van de professionals vraagt. WijZijn Traverse Groep investeert in de gezondheid van medewerkers. Op de Dag van de Positieve Gezondheid op vrijdag 30 september stond dit centraal. Na de opening door bestuurder Ad van Rijen en Machteld Huber, grondlegger van Positieve Gezondheid, konden de circa 140 medewerkers deelnemen aan verschillende workshops gebaseerd op de zes dimensies van het spinnenweb.

Positieve Gezondheid op het werk leidt tot betekenisvol werk, betere arbeidsverhoudingen, zelfreflectie, veerkracht en autonomie. Implementatie van Positieve Gezondheid in de organisatie gebeurt bij WijZijn op vele vlakken en is zowel gericht op persoonlijke ontwikkeling, als teamontwikkeling. Vrijwel alle medewerkers hebben een training gevolgd en zijn goed op de hoogte. “Om in de organisatie nadrukkelijk stil te staan bij de gezondheid van de eigen medewerkers ontstond het idee voor de Dag van Positieve Gezondheid. Een dag om samen te beleven, te ontspannen en aandacht te hebben voor elkaar”, aldus opleidingsadviseur Odette Nuijten, één va de initiatiefnemers van deze dag.

Op vrijdag 30 september was het zover. Na een muzikale warming up, werd de dag officieel ingeluid door bestuurder Ad van Rijen die online in gesprek ging met Machteld Huber, grondlegger van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Machteld had, door een ongelukje een dag daarvoor, haar arm gebroken maar vond het toch belangrijk om er online bij zijn. “De wijze waarop jullie invulling geven aan Positieve Gezondheid is heel bijzonder. De naam WijZijn geeft al aan hoe verbindend de organisatie is. Het belang om stil te staan bij de gezondheid van medewerkers en goed te zorgen voor jezelf is binnen het welzijnswerk van groot belang. Als je de dingen doet waar je blij van wordt, dan ga je stralen en weet je dat het goed is. Uniek is die ‘mooie bende van WijZijn’ en de manier waarop jullie deze dag vandaag inrichten. Heel veel plezier samen.”

Medewerkers konden vooraf een keuze maken uit 17 workshops voor het ochtend- en middagprogramma. Van kickboksen, zumba, sport & spel, steppen, lichaamsgericht werken, yoga, mindfulness, de kracht van jouw keuzepunt, een bloementaart maken, bridgen, bord- en gezelschapsspelen, Afrikaans slagwerk, wandelcoaching, flessenpost, een goed gesprek tot het maken van je eigen sapje of flammkuchen op een Green Egg.

Deze dag was, na twee jaar Corona, een moment om weer tot elkaar te komen en werd door de medewerkers enorm gewaardeerd. Gelukkig was er ook een aangenaam herfstzonnetje aangezien de meeste activiteiten buiten op het landgoed Arcadia in Steenbergen plaatsvonden. Het voornemen is om jaarlijks een Dag van de Positieve Gezondheid te organiseren om daarmee expliciet aandacht te hebben voor de gezondheid van medewerkers. Velen kijken nu al uit naar de volgende editie.

Foto-impressie Dag van de Positieve Gezondheid
Fotograaf Saman Karim

Stel uw vraag