Nieuws

Maak kennis met Lisa Waltman

Sinds 2017 is Lisa Waltman, samen met haar collega’s, het gezicht van WijZijn Woensdrecht. In die periode heeft ze, als maatschappelijk werker, veel inwoners uit de gemeente Woensdrecht op weg geholpen.

Het kan enorm opluchten om je verhaal te vertellen of je zorgen te delen

“Het mooie aan dit werk is dat het heel afwisselend is en je echt wat voor een ander kunt betekenen. Elk mens is uniek. Door goed te luisteren, ontdek je het verhaal achter de vraag. Dat zijn belangrijke aanknopingspunten om tot oplossingen te komen. De afgelopen jaren zijn de vragen complexer geworden, mede ook door de maatregelen rondom Corona. Niet lekker in je vel zitten, relatie- of opvoedproblemen, eenzaamheid en geldzorgen, dit zijn enkele onderwerpen waarmee inwoners bij ons aankloppen.”

“Naast het werk als maatschappelijk werker, geef ik ook assertiviteitstrainingen. Het opkomen voor jezelf is voor veel mensen best lastig. Terwijl het belangrijk is om je grenzen aan te geven, zowel op je werk als privé. Tijdens de training gaan de cursisten, in een veilig omgeving, oefenen en steunen ze elkaar.  Het is mooi om te zien hoe ze in korte tijd een ontwikkeling doormaken. Momenteel volg ik een training om slachtoffers van seksueel geweld goed te begeleiden. Ik vind het belangrijk dat hier meer aandacht voor komt. Daarmee voorkom je dat het hen blijft achtervolgen.”

“Onze deur staat altijd open voor inwoners uit de gemeente Woensdrecht die hulp of ondersteuning nodig hebben. Als je ergens mee zit, aarzel dan niet om contact op te nemen. Het kan enorm opluchten om je verhaal te vertellen of je zorgen te delen.”

Stel uw vraag