Nieuws

Maak kennis met Maureen Jacobs

Maureen Jacobs kwam via haar werk bij Mantelzorgondersteuning Bergen op Zoom in contact met WijZijn Traverse Groep. Toen zij een afstudeerstage zocht, was de keuze snel gemaakt. In Woensdrecht is zij helemaal op haar plek. De gemoedelijke omgeving en de korte lijnen sluiten goed aan bij haar manier van werken.

‘Met een gesprek help ik iemand echt verder’

De zorg is voor Maureen bekend terrein. Na de Middelbare school koos zij voor de MBO-opleiding Doktersassistente. Met het diploma op zak ging zij aan de slag in het Bravis Ziekenhuis. Een mooie tijd waarin ze veel heeft geleerd. Met name de gesprekken met patiënten vond ze boeiend. Daarom besloot ze weer terug de schoolbanken in te gaan. Dit jaar studeert ze af op de HBO-opleiding Social Work. Werk dat bij haar past en waar ze verder in wil groeien.

“Binnen het maatschappelijk werk kom je heel veel verschillende mensen en situaties tegen. Ik heb echt respect voor iemand die hulp zoekt. De drempel om een afspraak te maken, is soms best hoog. Het mooie is dat je met de gesprekken iemand echt weer een stap verder kunt helpen. Dat is waar ik het voor doe. Hier in Woensdrecht is alles dichtbij. Vaak ga ik op de fiets op huisbezoek. Dat spreekt mij aan. Maar wie weet is wonen en werken in de grote stad ook wel iets voor mij is. Dat wil ik nog  gaan onderzoeken”.

Stel uw vraag