Nieuws

Stemmen, waarom en hoe?

Op woensdag 16 maart 2022 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Iedereen vanaf 18 jaar mag op deze dag stemmen in zijn eigen gemeente. Maar waarom is het belangrijk om je stem uit te brengen en hoe doe je dat?

WijZijn Traverse Groep vindt het belangrijk dat alle inwoners mee kunnen denken en doen. Daarom informeren we je over de verkiezingen zodat je ook jouw stem kunt uitbrengen.

Waarom stemmen?

Nederland is een democratie. In een democratie mogen alle mensen van 18 jaar of ouder stemmen.   Wij mogen kiezen welke mensen er in de gemeenteraad komen. De gemeenteraad beslist over regels en plannen in jouw gemeente. Door te stemmen laat je weten wat jij belangrijk vindt. 


Hoe beslis je op wie je stemt?

Welke partijen er meedoen aan de verkiezingen, is in elke gemeente anders. Soms horen ze bij landelijke partijen. Soms zijn het lokale partijen.  Kijk op de website van jouw gemeente welke partijen er meedoen.

Gemeente Bergen op Zoom
Gemeente Woensdrecht
Gemeente Steenbergen
Gemeente Roosendaal
Gemeente Rucphen
Gemeente Tholen

Op MijnStem.nl kun je aan de hand van vragen bepalen welke partij het beste bij jou past. Op de website kun je aangeven in welke gemeente je woont. 

Hoe moet ik stemmen?

Waar kan ik stemmen?

Je mag in elk stembureau in jouw gemeente stemmen. Op je stempas staat het adres van een stembureau bij jou in de buurt. Je kunt ook andere stembureaus zoeken, via waarismijnstemlokaal.nl.

Wanneer kan ik stemmen?

De stembureaus zijn open op woensdag 16 maart 2022 van half 8 ‘s morgens tot 9 uur ‘s avonds. Sommige stembureaus zijn al open op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart.

Kijk voor meer informatie op de website Stem jij ook?

Stel uw vraag